Over Eline

000001900023.jpg

Dit is Eline. Ze groeide op in de Noord-Hollandse polder en ontwikkelde daar, na een kalfje geboren te hebben zien worden op dierendag, een ernstige koeienfobie.
Lange tijd dacht ze niet te hoeven studeren, omdat ze toch beroemd zou worden. Na een pijnlijke afwijzing bij Kinderen voor Kinderen besloot ze dat het verstandiger was een andere carrière te kiezen.
Toen haar jongere broertje op een woensdagmiddag huilend uit school kwam, zijn hart was die week voor de derde keer gebroken door een meisje, wist ze het zeker. Dit zijn de dingen waarover geschreven moet worden en dat is wat ik ga doen.

 

Naast woorden gebruikt ze ook vaak haar camera om momenten vast te leggen. En bakt ze de lekkerste pannenkoeken ever. Haar favoriete roman, Calamiteitenleer voor gevorderden van Marisha Pessl, leest ze minstens een keer per jaar.

Eline studeert Creative Writing aan Artez en is redacteur bij literair tijdschrift Op Ruwe Planken. Je kunt haar hier en hier volgen. Maar je mag ook gewoon mailen, als je dat wil. Naar: elinevanwieren@gmail.com